Connect with us

OSCG

COK uručio priznanje “Sportski podvig godine” našim odbojkašima (FOTO)

Specijalno priznanje muškoj odbojkaškoj reprezentaciji Crne Gore za “Sportski podvig godine”, uručeno je danas u Vili Gorica na tradicionalnoj svečanosti povodom dodjele godišnjih priznanja, u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Priznanje kapitenu naše reprezentacije Vojinu Ćaćiću uručila je Bojana Popović, potpredsjednica COK-a. Svečanosti su, osim Ćaćića, prisustvovali i predsjednik OSCG Cvetko Pajković, član Upravnog odbora OSCG Dragan Drobnjak, generalni sekretar OSCG Ivan Bošković, reprezentativac Blažo Milić, članovi stručnog štaba muške odbojkaške reprezentacije Vladimir Dragojević i Drago Đurović.

Naša muška odbojkaška reprezentacija je u januaru izborila istorijski plasman na Evropsko prvenstvo, na kojem je debitovala u septembru ove godine. U svom prvom nastupu na velikom takmičenju, naši najbolji odbojkaši ostvarili su dvije pobjede, a za prolaz u osminu finala falio je samo jedan set.

Karatista Mario Hodžić najbolji je sportista Crne Gore u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

On je dobio najviše glasova posjetilaca sajta Crnogorskog olimpijskog komiteta i predstavnika nacionalnih saveza, članova Skupštine krovne sportske asocijacije.

Osim njega, u konkurenciji su bili rukometašica Jovanka Radičević, džudistkinja Jovana Peković, Miloš Ćulafić (odbojka), Miloš Božović (streljaštvo), Stefan Vuković (džiu-džicu) i Jovana Marković (gimnastika).

Najbolji mladi sportisti su karatista Bojan Bošković i bokserka Bojana Gojković.

Bošković je treći put uzastopno dobio to priznanje, a u godini na izmaku osvojio je zlatnu medalju na Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu.

Gojkovićeva je zvanična šampionka Evrope, a ove godine odbranila je titulu prvaka.

Najbolja muška selekcija je košarkaška, dok je u ženskoj konkurenciji priznanje pripalo rukometašicama.

Priznanje za najbolju mladu selekciju dobila je kadetska vaterpolo reprezentacija (U15), vicešampion Evrope.

This slideshow requires JavaScript.

More in OSCG