Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Liga šampiona

CEV odredio šešire pred žrijeb za Ligu šampiona 2020/21

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) je odredila šešire pred žrijeb za grupnu fazu Lige šampiona, koji će se sredinom avgusta održati u Luksemburgu.

Poznato je da se sistem takmičenja neće mijenjati, da će u muškoj i ženskoj konkurenciji igrati 20 klubova, podijeljenih u pet grupa. U ovom trenutku zna se kojih će 18 ekipa biti u šeširima za grupnu fazu takmičenja, a poslednja dva dobiće se kroz gusto sito kvalifikacija.

Kod muškaraca, u prvom šeširu su Lube Ćivitanova (Italija 1), Lokomotiva iz Novosibirska (Rusija 1), ZAKSA Keđeržin Kožle (Poljska 1), Leo Šuz Modena (Italija 2), te Zenit iz Kazanja (Rusija 2).

U drugom šeširu su Berlin Risajkling Volejs (Njemačka 1), Fenerbahče HDi Sigorta (Turska 1), Verva Varšava Orlen Paliva (Poljska 2), Junajted Volejs Frankfurt (Njemačka 2) i Arkas Spor Izmir (Turska 2).

Treći šešir čine Lindemans Alst (Belgija 1), Tur VB (Francuska 1), ACH Ljubljana (Slovenija 1), VK Čez Karlovarsko (Češka 1) i Knak Volej Ruselar (Belgija 2).

U poslednjem, četvrtom, ali ne i najslabijem šeširu su Sir Sejfti Konad Peruđa (Italija 3), Kuzbas Kemerovo (Rusija 3), PGE SKRA Belhatov (Poljska 3), te još dvije ekipe koje će doći iz kvalifikacija.

CEV je nedavno dozvolio da u kvalifikacijama, samo za ovu „korona” sezonu, učestvuju i četvrti predstavnici Rusije, Italije i Poljske, ili treći Njemačke, Turske i Belgije, što znači da će konkurencija biti paklena i da će sama Liga šampiona u narednoj sezoni imati jako malo tzv. autsajdera.

Što se tiče ženske konkurencije, u prvom šeširu su Vakifbank (Turska 1), Imoko Koneljano (Italija 1), Dinamo Kazanj (Rusija 1), (Turska 2), te UYBA Busto Arsicio (Italija 2).

Drugi šešir čine Hemik Police (Poljska 1), Miluz (Francuska 1), Lokomotiva Kalinjingrad (Rusija 2), Developres Skajres Rešovija (Poljska 2) i Nant VB (Francuska 2).

U trećem šeširu su Alba iz Blaža (Rumunija 1), Šveriner SC (Njemačka 1), Marica Plovdiv (Bugarska 1), VK Šelmi Brno (Češka 1) i Polki Kusamo (Finska 1).

Četvrti šešir je prepun sjajnih ekipa, kao što su Fenerbahče (Turska 3), Igor Gorgonzola Novara (Italija 3), Uraločka Jekaterinburg (Rusija 3) i još dvoje kvalifikanata.

Prvo kolo grupne faze Lige šampiona igraće se od 17. do 19. novembra, a poslednje je zakazano za 10. februar 2021. godine.

Prethodno će se igrati i kvalifikacije (tri runde), a prvi mečevi prve runde su na programu od 22. do 24. septembra, dok su revanši od 29. septembra do 1. oktobra.

izvor: Sport klub