Connect with us

Novosti

CEV Kup: Dostojan oproštaj Budvana

Odbojkaši Budve završili su evropsku priču za ovu sezonu. U revanš meču drugog kola CEV Kupa, Budvani su poraženi od Zenita u Sankt Petersburgu sa 3:0 (25:17, 25:18, 25:21).

Zenit koji slovi za jednog od favorita kada je riječ o osvajanju drugog po rangu takmičenja u Evropi, slavio je u Budvi sa 3:0, a da je bolji od šampiona Crne Gore potvrdio je i na svom terenu.

Raspoloženi za igru u napadu, u sastavu Zenita, bili su Ivan Podrebinkin sa 15, Igor Filipov sa 10 i Oreol Kameho sa osam osvojenih poena. Kod Budve, najviše poena su osvojili Omar Tapia Santana 15, odnosno Asmir Hukićević i Vlado Milev sa po šest.

Budva koja kao primarni cilj u sezoni koja je u toku ima odbranu duple krune u Crnoj Gori, može da bude zadovoljna ostvarenim u Evropi. Budvani su bili konkurentni ekipi Benfike u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zatim su pobijedili Kakanj iz BiH u prvom kolu CEV Kupa, ali je Zenit ipak bio mnogo bolji u drugom kolu.

Stečeno iskustvo će biti od ogromnog značaja Budvanima u nastojanju da stignu do spomenute duple krune, a mnogo će im značiti i naredne sezone tokom takmičenja u Evropi.

More in Novosti