Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
IntervjuReprezentacija

Ćaćić: Priznanja su nagrada za kompletnu reprezentaciju i Savez

Vojin Ćaćić, kapiten odbojkaške reprezentacije Crne Gore i uzdanica Panatinaikosa, prošao je kroz turbulentnu godinu, koju su obilježili veliki uspjesi sa jedne i problemi sa koronavirusom, sa druge strane.

Podsjećanja radi, Ćaćić je izabran za najboljeg odbojkaša Crne Gore u inostranstvu, bio je u konkurenciji za najboljeg sportistu godine u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta. Jedan od najboljih primača servisa na Starom kontinentu, uspio je da sa reprezentacijom Crne Gore ispiše novu stranicu istorije, plasmanom na prvo veliko takmičenje u istoriji.

Malo sreće, malo iskustva, nedostajalo je da Crna Gora izbori plasman i u drugu fazu šampionata Evrope, ali je i sa ostvarenim prigrabila epitet prijatnog iznenađenja.

Što se klupske scene tiče, Vojin Ćaćić je sa Panatinaikosom stigao do duple krune, a ostvareno dobija na težini ako se naglasi da su oba trofeja osvojena u duelima sa velikim rivalom, Olimpijakosom, a da je PAO na titulu čekao deset godina.

„Jako čudna godina se polako bliži kraju. Globalna zdravstvena pošast, ili ti koronavirus je definitivno tema broj jedan, odnosno problem broj jedan. Nadam se da će virus koji je poremetio sve životne tokove, uskoro ostati iza nas, da će postati ružna prošlost. Trenutno se još uvijek vodi velika borba sa pomenutim problemom, novu sezonu u Grčkoj smo počeli, pa prekinuli, a sada čekamo novi datum, da se steknu uslovi da nesmetano počnemo da se borimo da odbranu oba trofeja iz prošle sezone”, naglasio je Ćaćić za Sport Klub i nastavio:

„S druge strane, na sportskom polju, mogu samo da poželim da se godina koja se bliži kraju – ponovi. Sa reprezentacijom sam izborio plasman na šampionat Evrope, ispisali smo novu stranicu istorije, odigrali odlično na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Sa Panatinaikosom sam osvojio duplu krunu, zatim i produžio ugovor. Uslijedilo je priznanje od strane Odbojkaškog saveza Crne Gore, a mjesto na listi kandidata za najboljeg sportistu u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta, je nagrada za kompletnu reprezentaciju, stručni štab i Savez”.

Šampionat Grčke je počeo, pa je prekinut, a za sada još uvijek nije poznato kada će biti nastavljen. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su pomjerene, prvi od dva turnira će se igrati u maju, a Crna Gora će se za mjesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, boriti sa Gruzijom, Grčkom i Azerbejdžanom.

„Ranije kada smo pričali, rekao sam da je sve osim plasmana na šampionat Evrope neuspjeh. Nijednog trenutka ne sumnjam da ćemo ponovo izboriti mjesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, a cilj kojem treba da težimo je plasman u drugu fazu takmičenja i nova stranica istorije. U Grčkoj nas očekuje jaka konkurencija, izuzetno motivisani i revanša željni Olimpijakos, ali nastojaćemo da trofeji ostanu u vitrinama Panatinaikosa”, naglasio je Ćaćić i nastavio:

19-09-2019 NED: EC Volleyball 2019 Czech Republic – Montenegro, Amsterdam
First round group D /

„Svima želim mnogo zdravlja i sreće u godini koja slijedi, a kada bih sreo Deda Mraza, poželio bih da se ostvari pobjeda nad koronavirusom, da sa reprezentacijom stignem do Evropskog prvenstva, a sa Panatinaikosom do nove duple krune”.

Nema nikakve dileme da bi svi ljubitelji sporta i odbojke u Crnoj Gori i ne samo oni, poželjeli da Vojin Ćaćić sretne Deda Mraza, te da mu isti ispuni sve želje, prije svega ovu koja se odnosi na borbu protiv koronavirusa.

izvor: Sport klub