Connect with us

CEV

Budućnost na evro sceni

Odbojkaški klub Budućnost Capital Plaza u maju će prijaviti ekipu za učešće u CEV kupu, potvrdio je direktor Zoran Vukčević.

U ovom odbojkaškom kolektivu smatraju da je pravo vrijeme da talentovani igrači izađu iz domaćih okvira i oprobaju snagu na višem nivou. Najstariji član podgoričke ekipe ima 24, a najmlađi 16 godina.

Pred nastavak drugog kruga (pretposljednje kolo) domaćeg šampionata su drugi i vodiće borbu sa Bjelopoljcima na dva fronta.

„U sezonama sazrijevanja igrači Budućnosti iskazali su ogroman potencijal, a na koji način se radi i koliko se vjeruje mladom kadru, pokazuju pozivi u mlađim crnogorskim selekcijama. Naših 16 igrača nastupaju u pionirskim, kadetskim i juniorskim selekcijama. Klub ozbiljno radi i računa na mlade. Rekao sam igračima, bez obzira na to ko je protivnik, uvijek treba postavljati visoke ciljeve. Želja nam je da od naredne godine nastupamo u Evropi, prijavićemo se za CEV kup, jer smatramo da je ekipi potrebna Evropa i iskustvo koje donosi ovo takmičenje“, istakao je Vukčević.

Klub se, nakon teškog perioda, stabilizovao. Ima sve mlađe kategorije i školu odbojke, u kojoj vježba oko 120 dječaka i djevojčica.

 

Izvor: Pobjeda

More in CEV