Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Čelendž kup

Budućnost Capital Plaza u utorak dočekuje rumunski Zalau (18h)

Posle punih šest godina pauze, Budućnost Capital Plaza se vraća na evropsku scenu gdje će učesvovati u CEV Čelendž  Kupu, trećem po snazi evropskom takmičenju. Njihov protivnik u 2.kolu (sistem eliminacije) biće rumunski ASC Volei Municipal Zalau.

Prva utakmica će se odigrati sjutra (utorak) u 18h u Univerzitetskoj Sportskoj Dvorani, dok će revanš  biti 7 dana kasnije, u Rumuniji.

“Sjajan je osjećaj nakon 6 godina ponovo biti dio evropske priče. Pred nama je dvomeč sa izuzetno kvalitetnom ekipom Zalaua, koja ove sezone pretenduje za osvajanje sve bolje rumunske lige. Apsolutni su favoriti za prolazak u narednu fazu Čelendž kupa, ali mi želimo da popravimo utisak koji smo ostavili na poslednjoj ligaškoj utakmici, odigramo što kvalitetnije meč i skupimo iskustvo koje će nam mnogo značiti u nastavku prvenstva. Pozvao bih ljude koji nas redovne prate kao i naše navijače da dodju u što većem broju, da napravimo svi zajedno ambijent dostojan imena našeg kluba”, izjavio je trener Budućnosti Capital Plaze, Balša Radulović.

FOTO: Savo Prelević

“Prethodnu sezonu proveo sam u Rumuniji tako da sam dobro upoznat sa kvalitetom ekipe Zalaua. Radi se o odličnoj i iskusnoj ekipi koja je dobro pokrivena na svim pozicijama. Nadam se samo da nećemo biti u grču kao u derbiju protiv Budve, jer sigurno da ovi mladi igrači imaju šta da pokažu. Rastemo kao ekipa iz dana u dan, a kad bude najviše trebalo ispratiće to i rezultati. Nadam se podršci sa tribina kao i na prethodnom meču, a mi obećavamo još veću borbu i angažovanje na terenu”, izjavio je srednji bloker Budućnosti Capital Plaze, Blažo Milić.

Podsjetimo da je Budućnost u prvoj deceniji novog milenijuma, 5 puta igrala Indesit Ligu Šampiona da bi posednji put Evropu igrala 2012, kada su došli do 2.kola CEV Kupa gdje su u zlatnom setu u drugom meču ispali od grčke Lamije. Interesantno je da će se posle 6 godina na terenu naći dva momka iz tadašnjeg tima, starosjedilac Bojan Radović i povratnik Srećko Ristić.

Na sjutrašnju utakmicu, ulaz je slobodan.

izvor: Vijesti