Connect with us

Novosti

Bekeščaba slavi Kseniju Ivanović

Ksenija Ivanović, uz Tanju Bokan najbolja odbojkašica Crne Gore, nastavila je sa osvajanjem trofeja. Prošle sezone je bila šampion Azerbejdžana sa Telekomom, a tokom vikenda je sa mađarskom Bakeščabom osvojila regionalnu ligu.

Regionalnu ligu koju je osvojila Ksenija Ivanović čine klubovi iz Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije i Austrije. Na finalni turnir stigle su ekipe Mladosti iz Hrvatske, Branik Maribor iz Slovenije, Olomouc iz Češke. Posle dva dana sjajne odbojke i zanimljivih okršaja na kraju se radovala Bekeščaba.

U polufinalu Bekeščaba je sa 3:1 pobedila Mladost iz Hrvatske, dok je Olomouc iz Brna sa 3:1 bio bolji od Branika iz Maribora. U borbi za treće mjesto Branik je pobjedio Mladost sa 3:2, a u finalu posle velike borbe i pet setova Bekeščaba je slavila protiv ekipe iz Brna sa 3:2.

“Fenomenalan finalni turnir, fenomenalan uspjeh. Još uvjek sam oduševljena kao i sve devojke u timu uspjehom koji smo napravile jer je takmičenje izuzetno kvalitetno i jako. Željele smo ovaj trofej, postavile ga kao cilj na početku sezone i evo stigle do njega” ,rekla je za Sport Klub Ksenija Ivanović.

“Polufinale smo dobile relativno lako, ali je zato finale bilo dramatično. Povele smo sa 2:0, pomislile da je sve gotovo a Čehinje to kaznile i izjednačile. Uslijedio je kockarski peti set, psihološka prednost je bila na strani ekipe iz Brna, ali uspjele smo da smognemo snage da odigramo kako znamo i umijemo. Dobile smo peti set sa 15:10, a zatim je uslijedilo veliko slavlje”.

Slavlje polako odlazi u zaborav jer se bliži završnica sezone u šampionatu i Kupu Mađarske.

“Upravo tako. Narednog vikenda nas očekuje finalni turnir Kupa, a sredinom aprila počinje polufinale plej-ofa u šampionatu Mađarske. U ligaškom delu smo osvojile prvo mesto, a prvi rival na putu ka finalu i nadam se trofeju će nam biti Kapošvar. U svaku utakmicu ulazimo sa željom da stignemo do pobede, a trijumf u regionalnoj ligi bi mogao da bude dodatni motiv i impuls da stignemo i do duple krune”, optimista je kao i uvjek Ksenija Ivanović.

 

Autor: Svetozar Janičić

More in Novosti