Odbojkaški savez Crne Gore

Address:19. Decembar br.5 (južna tribina Gradskog stadiona), 81000 Podgorica
Phone:+382 20 665 115
Website:www.oscg.me
Reprezentacija

Bašić: Ova selekcija je kadra da ispiše novu stranicu istorije odbojke u Crnoj Gori

Dani odbojke u Baru su ostali iza nas. Odbojkaši Crne Gore su pobjedama nad Slovačkom i Islandom napravili kapitalne korake ka plasmanu na EP, dok su odbojkašice posle poraza od Ukrajine, slavile protiv Norveške i sačuvale nadu.

Izabranici Veljka Bašića krenuli su u kvalifikacije utakmicom u Kišinjevu gdje su od 2:0 stigli do 2:3 protiv Moldavije, inače bi već sada mogli da slave plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore. Ovako, ostaje im još posla, a avgustovski ciklus kvalifikacija završavaju 25. avgusta protiv Islanda na Islandu.

„U dobroj smo poziciji. Moramo da ostanemo na prvom mjestu i posle meča protiv Islanda u gostima. Igračima je jasno da potcjenjivanja ne smije da bude, da bi pristup po principu lako ćemo, mogao skupo da nas košta i da pokvari sve dobro što smo uradili do sada. Posebno sam ponosan na prikazano u duelu sa Slovačkom i nadam se da ćemo takvu partiju ponoviti i na Islandu. U januaru nas očekuju mečevi odluke protiv Slovačke u Slovačkoj i Moldavije u Crnoj Gori. Rekao sam prije početka kvalifikacija i stojim iz toga, ova selekcija je kadra da izbori plasman na Evropsko prvenstvo i ispiše novu stranicu istorije kada je odbojka u Crnoj Gori u pitanju“, rekao je selektor odbojkaša Veljko Bašić.

Uoči meča na Islandom, Crna Gora ima sedam bodova, Slovačka je prikupila šest, Moldavija pet, a Island je bez bodova.

izvor: Sport klub