Connect with us

Intervju

Babić: Imamo realne šanse za uspjeh u kvalifikacijama

Odbojkaši Crne Gore u Baru privode kraju pripreme za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Za razliku od dama, izabranici Veljka Bašića nijesu imali kontrolnih mečeva.

“Onaj grubi i teži dio priprema je za nama. Dvije nedjelje u Pljevljima, nedjelju dana u Bijelom Polju, i sada “fina ruka” i tehničke stvari u Baru. Naporno se radilo, ali kad znamo koji je ulog u igri — motivacija sve nadjača. Nakon više od godinu dana pauze u dresu reprezentacije, čini se da spremni dočekujemo kvalifikacije”, kaže za “Vijesti” Luka Babić, srednji bloker naše reprezentacije.

Rivali Crne Gore u grupi su Slovačka, Moldavija i Island. Prve dvije idu na Evropsko prvenstvo.

“Ništa nije nedostižno, sve ekipe rade, u svaki meč bi trebalo ući maksimalno koncentrisano. Kvalitet imamo, a da li će nas i sreća tog dana poslužiti, vidjećemo. Sve su to faktori od kojih zavisi krajnji ishod. Mislim da, bez pretjerivanja, imamo realne šanse za uspjeh u kvalifikacijama, i to bi bila nagrada koja je često izostajala, jer je nešto malo nedostajalo. Uglavnom, trenutno smo bez povreda, valjalo bi da tako i ostane. Sigurno da će biti za nas veoma važna prva utakmica protiv Moldavaca u gostima. Zatim Slovaci koji su sa nama približnog kvaliteta, i potom Islanđani, o kojima ne znamo mnogo za sada. Daćemo sve od sebe i ići ćemo ka svom cilju, a to je, svakako, Evropsko prvenstvo sljedeće godine”, dodaje Babić.

Ostaje u Ženevi

Kad je negdje dobro, kad si cijenjen i uredno plaćen, onda i nema potrebe za promjenom sredine, posebno ako ne postoji bolja ponuda. Ovim razlozima se rukovodio Babić prilikom stavljanjem potpisa na novi ugovor sa švajcarskom Ženevom.

“Iako je bilo drugih ponuda i interesovanja klubova, na kraju sam se odlučio da ipak ostanem u Ženevi jer ništa nije bilo dovoljno interesantno da bih mijenjao klub i sredinu”, kaže naš reprezentativac, koji u klubu igra na poziciji korektora.

Sljedeća će biti njegova treća sezona u inostranstvu, i to u istom klubu.

“Već sam se odomaćio, upoznat sam sa trenerom, igračima, mada će biti i novih imena, gradom, kulturom, ljudima i zbog toga će biti opuštenije, jer nema prilagođavanja na novu sredinu u početku”.

Ženeva je prošle sezone bila četvrta.

“Imali smo 15 pobjeda prije plej-ofa, ali nažalost par igrača se povrijedilo, što je dosta uticalo i na atmosferu i na sam kvalitet treninga, pa i utakmica, te smo na kraju završili kao četvrti. Velika želja im je bila da zadrže istu ekipu, jer smo se odlično pokazali kao tim, i iz tog razloga su me čekali do kraja prelaznog roka”.

Prošle sezone je cilj Ženeve bio da izboru Evropu, što je i uspjela plasmanom u Čelendž kup.

“Ove godine da pokušamo da vratimo klub na stare staze, kada su osvajali šampionat. Sezona će, svakako, biti interesantnija, jer igramo Evropu, tako da motiva za dokazivanje neće nedostajati”.

Babić u sljedećoj sezoni ima i lični motiv, da ponovo bude najbolji pointer lige, kao prošle sezone, sa 452 poena.

“Volio bih kada bih ponovio uspjeh iz prošle sezone, kada sam bio prvi poenter lige, i kada bismo i ove godine ostvarili zacrtane ciljeve”, zaključio je bivši odbojkaš Budućnosti i Budvanske rivijere.

 

Izvor: Vijesti

More in Intervju