Banner

Koliko daješ, toliko ti se i vraća

od Jelena
382 pregleda

Crnogorski odbojkaš Bojan Strugar igra odlično u Finskoj, gdje je trenutno prvi poenter šampionata sa 582 poena, u razgovoru za “Vijesti” govori o dosadašnjem toku sezone.

Četiri kola prije kraja ligaškog dijela, Vanta je na korak od ispunjenja cilja – plasmana u plej-of odbojkaškog šampionata Finske.

Najveće zasluge za to pripadaju crnogorskom odbojkaškom reprezentativcu Bojanu Strugaru, najboljem igraču ekipe, koji je, ujedno, i prvi poenter lige, sa 582 poena (4,93 prosječno po setu), 14 više u odnosu na drugoplasiranog Anti Roponena…

“Jedan od uslova za uspjeh u bilo kojem poslu, tako i sportu, je da voliš ono što radiš i da te ispunjava u svakom smislu te riječi. Vodim se time da onoliko koliko daješ toliko ti se i vraća. Bogu hvala, zdrav sam i moje je da radim na sebi i dajem uvijek svoj maksimum i vjerujem da rezultati neće izostati”, kaže Strugar na početku razgovora za “Vijesti”.

Vanta je u srijedu veče na svom terenu porazila jednog od direktnih konkurenata za plej-of Ettu sa 3:1, a Strugar je meč završio sa 22 poena. Vanta sada ima tri pobjede (i meč) više od Ette, koja je jednu poziciju ispod zone plej-ofa.

“Od četiri ekipe koje se bore za posljednja tri mjesta koja vode u plej-of imamo najlakši raspored do kraja regularnog dijela, tako da je sve u našim rukama, mada već sada smo 90 odsto u plej-ofu, što je bio i zacrtani cilj na startu sezone. Prvi dio sezone je, uglavnom, bio za zaborav, gdje nam je raspored bio dosta težak, a i dosta često smo imali povrijeđenih igrača. Od starta drugog dijela umnogome smo poboljšali našu igru, neke kockice se posložile, tako ni da rezultat nije izostao”, nastavlja priču 24-godišnji korektor iz Podgorice.

Finska liga broji 10 klubova, a od ove sezone se igra četvorokružni sistem, odnosno 36 utakmica. Vanta je blizu da, nakon sezone pauze, ponovo zaigra u plej-ofu, u četvrtfinalu, koje će se igrati na tri dobijene utakmice.

“Sigurno da neće biti lako, ali ako zadržimo nivo igre koji trenutno imamo i prikazujemo iz utakmice u utakmicu, vjerujem da imamo šansi da napravimo iznenađenje i plasiramo se u polufinale, što bi bio najbolji klupski rezultat u istoriji”.

Strugar je ljetos stigao u Finsku, i postao drugi crnogorski odbojkaš u toj ligi, nakon Miloša Simovića (u sezoni 2012/2013 je nastupao za Murle).

“Imam samo riječi hvale za sva zbivanja unutar kluba. Sve funkcioniše besprijekorno, klub nam je obezbijedio sve moguće uslove, pa je na nama igračima da to vratimo odnosom i zalaganjem na terenu”.

Kako kaže, još uvijek nije razmišljao o budućim planovima, odnosno o tome da li će i iduće sezone igrati u istom klubu.

“Nisam ni pričao sa ljudima iz kluba o toj temi. Uživam u onome što mi se trenutno dešava i fokusiran sam da završim sezonu što je uspješnije moguće, kako timski tako i individualno, pa vjerujem da na kraju ni ponude neće izostati”, istakao je ljevoruki korektor, koji je ponikao u Budućnosti i prošao sve reprezentativne selekcije.

Podgorički śever je gori od finske zime

Iako mu je hladnije nego u rodnoj Podgorici, Strugar se, kako kaže, brzo navikao na novu sredinu.

“Mogu slobodno reći da je ovo jedna od “toplijih” zima u posljednjih 5-6 godina. Tako kažu Finci, tako da sam imao sreću da nas je zaobišla hladna zima, iako je temperatura dosta puta ispod nule. Iskren da budem, podgorički śever je, imam osjećaj, “gori” od ove zime u Finskoj. Zemlja je, inače, uređena i kulturna, u šta imam priliku svakodnevno da se uvjerim na svakom ćošku. U mom dijelu grada je mnogo mirno i bez buke, što je idealno za sportistu. Sve u svemu, jedno lijepo iskustvo i zahvalan sam na prilici koju sam dobio da budem ovdje”, zaključio je Strugar, koji je, pored Budućnosti i Jedinstva, a prije dolaska u Finsku, igrao u Rumuniji, Italiji i Grčkoj.

izvor: www.vijesti.me

Povezani članci